+31 (0)180 523598 info@krimpex.nl

Polyurea vs. andere coatings

Er zijn veel verschillende coatings op de markt, maar in de vergelijking overtreft polyurea ze allemaal in bijna iedere situatie. We laten een aantal vergelijkingen zien.

Polyurea versus
epoxy

Epoxy is een coating op basis van hars. Tijdens het aanbrengen van de epoxy­hars, is het van belang temperatuur, licht en vocht goed in de gaten te houden. De droogtijd kan oplopen tot wel twee dagen. Bij bepaalde omstandigheden droogt deze coating zelfs niet volledig door.

De coating zal verder bij aanvang glanzen en naadloos zijn, maar na verloop van tijd verkleurt de hars en gaat de coating barsten en schilferen. De glans verdwijnt langzaam en er kunnen bobbels en andere onregelmatigheden optreden, onder andere door vochtophoping.

Polyurea versus
acrylaat

Acrylaat is een kunststof waar industriële vloeren mee worden gegoten. Deze vloeren zijn vloeistofdicht, antislip, zeer sterk en ontzettend duurzaam. Toch is polyurea een aantrekkelijk alternatief voor veeleisende omstandigheden, vooral omdat het bestand is tegen zuren en chemicaliën en beter tegen hitte kan.

Polyurea versus
cement of stuc

Een cementgebonden coating of stuclaag heeft een veel langere droogtijd dan polyurea, vooral bij meerdere lagen. Maar cementcoating of stuc mist ook de elastische, isolerende eigenschappen van polyurea. Deze coatings vragen verder meer onderhoud en zijn bovendien vlek- en scheurgevoeliger. Tot slot beschadigen ze veel sneller bij slaan, prikken of boren.

Onze keuze:
polyurea, superieur en onovertroffen!

Snelle droogtijd

Polyurea droogt juist snel en kan onder wisselende omstandigheden (temperatuur, licht, vocht) aangebracht worden. Polyurea kan dan ook zowel binnen als buiten toegepast worden.

Buigbaar en hittebestendig

Eenmaal aangebracht, is polyurea buigbaar zonder scheuren of breken tot -45 graden Celsius en houdt de coating zich goed tot 200 graden Celsius (6-uurstest). Bovendien zijn de rek- en trekkracht onovertroffen. Polyurea kan scheuren overbruggen en is ook goed bestand tegen chemicaliën en bijvoorbeeld bandensporen.

Flexibel en stabiel

Kortom: polyurea is sterker en flexibeler dan alternatieven. Bovenal is de coating onderhoudsarm, met een langdurig stabiele gebruikskwaliteit.