+31 (0)180 523598 info@krimpex.nl

Polyurea voor- en nadelen

Polyurea hotspray coating heeft heel veel voordelen. Voor het coaten en verduurzamen van bijna ieder object en vrijwel elke onder­grond is polyuera hierdoor een slimme, efficiënte keuze. Lees over de voordelen. Of kijk hier bij de vergelijkingen.

Voordelen poluyurea

De belangrijkste voordelen van poluyurea zijn:

Extreem duurzaam

Door zijn hoge trek- en scheursterkte en hoge chemische en thermische resistentie is polyurea zeer duurzaam. De lange levensduur en algehele bestendigheid maken het op de lange termijn een zeer interessante en concurrerende keuze. Bovendien is polyurea minder belastend voor het milieu dan alternatieven als bitumen en polyester. En polyurea verlengt de levensduur van andere materialen.
 

Snelle verwerking

Los van de gekozen primer en topcoat is hotspray coating in één laag effectief. Afhankelijk van de situatie, kunnen we polyurea dus al in één dag aanbrengen. Vaak is de ondergrond na het aanbrengen van de hotspray coating direct weer begaanbaar/belastbaar.
 

Taai elastisch en met hoge scheur- en treksterkte

De elastische eigenschappen van polyurea zijn instelbaar tot wel 600%. De coating scheurt niet snel en is ook zeer resistent tegen prikken, krassen en doorboren.
 

Oplosmiddelvrij en nagenoeg geurloos

Polyurea is oplosmiddelvrij en nagenoeg geurloos. Dit maakt het een milieuvriendelijke en veilige stof, die zelfs probleemloos in contact kan worden gebracht met drinkwater (certificaat afgegeven).
 

Uitstekende thermische weerstand

Polyurea is bestand tegen zowel hoge als zeer lage temperaturen. Hierdoor is het toepasbaar tot ver onder het vriespunt (-45 graden Celsius), zoals in koel- en vriescellen. Ook bij 200 graden Celsius houdt de coating goed stand (6-uurstest).
 

Waterbestendig en vloeistofdicht

Polyurea coatings zijn haast ondoordringbaar en bestand tegen alle soorten (chemische) vloeistoffen. Hiermee vormen ze een krachtige en duurzame bescherming tegen corrosie, ook onder water. We kunnen de coating bovendien aanbrengen in vochtige omstandigheden.
 

Naadloos en scheuroverbruggend

Polyurea levert een gladde en naadloze afwerking op, die afhankelijk van de ingestelde elasticiteit zelfs grotere scheuren kan overbruggen. Ook naden en kieren spuiten we mee. Deze kunnen blijven werken zonder dat de coating kapot gaat.
 

In verschillende dikten toepasbaar

Bij lichte belasting, zoals op meubels,volstaat een dunne, strakke laag polyurea. Bij intensieve belasting (zoals in een silo of laadbak) brengen we juist een dikkere laag polyurea aan.
 

Leverbaar in alle kleuren

Hotspray coating is leverbaar in vrijwel alle kleuren. Omdat de meeste polyurea’s verkleuren onder invloed van UV en omdat de kleur meestal bij benadering is, zetten we in veel gevallen een topcoat over de polyurea heen (verfsysteem). Dit zorgt dat de kleur exact correct is en dat dit ook onder invloed van UV zo blijft.
 

Hoge chemische resistentie

Polyurea kan goed tegen allerlei soorten chemicaliën gebruikt worden en fungeert dus als een goede bescherming in bijvoorbeeld industriële opvangbakken
 

Geluidsisolerend

Polyurea vermindert de doorgifte van geluid en trillingen via wanden en vloeren.
 

Schok- en slagvast

De elasticiteit van polyurea maakt dat de coating stand houdt bij haast elke belasting, waaronder schudden, schokken en slaan.
 

Onderhoudsarm

De combinatie van eigenschappen maakt dat polyurea een uitgesproken onderhoudsarme oplossing is voor het conserveren en beschermen van allerhande oppervlaktes. Tel hier de duurzaamheid bij op en je begrijpt dat polyurea de koning der coatings is!
 

Korte reactietijd

Bij het samenvoegen van de componenten in het spuitpistool reageren de stoffen bijna meteen op elkaar. Deze snelle verwerkingsreactie maakt dat polyurea vrijwel direct toepasbaar is, wat de voortgang van het werk bespoedigt.
 

Drinkwatercertificaat

Polyurea heeft een drinkwatercertificaat. Dit wil zeggen dat we ruimtes of tanks waar drinkwater bewaard wordt, met polyurea kunnen behandelen zonder dat dit nadelige invloed heeft op de kwaliteit van het drinkwater.