+31 (0)180 523598 info@krimpex.nl

Wat is Polyurea coating?

Hotspray coating systemen als polyurea en polyurethaan zijn snelhardende coatings. Ze hebben een droogtijd van slechts enkele seconden. De coating is bovendien vloeibaar op het moment van spuiten, waardoor we er elke vorm mee kunnen bedekken – inclusief de holle binnenkant van bijvoorbeeld pijpleidingen.

Soorten polyurea

Onze hotspray coating bestaat uit polyurea, polyurethaan, of een mix van beide (hybride systemen). Er zijn inmiddels vele varianten beschikbaar, met elk hun eigen kenmerken. Welke het meest geschikt is, hangt af van de specifieke toepassing. Dit verschilt dus per project.

Polyurea

Polyurea (ook wel afgekort tot PU) is een synthetische polymeer, die voort­komt uit de samenvoeging van polya­mine en isocyanaat. De moleculaire structuur die zo ontstaat, is totaal ongevoelig voor vocht. Dit maakt van polyurea een onovertroffen waterdicht membraan.

Polyurethaan

Een variant op polyurea is polyure­thaan. Hiervoor combineren we niet polyamine, maar polyol met de iso­cynaat en voegen we bovendien een katalysator toe. Met verschillende verhoudingen kunnen we bepaalde eigenschappen van de uiteindelijke polyurethaan versterken of juist verminderen, precies zoals dat voor jouw project nodig is.

Hybride systemen

In het zogeheten hybride systeem gaat het om een mix van polyamine, polyol en isocyanaat. Net als bij polyurethaan leidt de exacte samenstelling van de coating tot de eigenschappen die gewenst zijn voor specifieke toepassingen.

Aanbrengen met spuit­pistool

We noemen polyurea een hotspray coating omdat hij het beste te verwerken is als de componenten worden verhit en onder druk op het oppervlak worden gespoten. De benodigde hitte en druk worden gecreëerd de machine waar de twee stoffen samenkomen. Hierna wordt het mengsel via een verwarmde slang naar het spuitpistool geleid.

Professionele apparatuur

Het proces luistert nauw en vraagt om professionele apparatuur. Polyurea zelf aanbrengen raden we om deze reden af. Gaat het om een bedrijfsmatige toepassing van polyurea, vraag ons dan altijd om een vrijblijvende prijsopgaaf.

Vanaf mobiele units

In onze spuitcabine van 100 m2 kunnen wij kleine grote objecten bewerken. Maar uiteraard zit niet alles los. Of het is gewoon teveel gedoe om alles te transporteren naar Krimpen aan den IJssel. Met onze volledig zelfvoorzienende mobiele spuitunits komen wij daarom net zo gemakkelijk bij jou op locatie.

Tot 90 meter afstand

We kunnen spuitwerkzaamheden uitvoeren tot op een afstand van wel 90 meter van de spuitunit. Zo spuiten wij bijvoorbeeld kunstwerken, hoge wanden, grote vloeren en zelfs hele gebouwen.

Klaar Binnen een dag

Vaak kunnen we de hotspray coating binnen een dag – en soms zelfs binnen enkele uren –aanbrengen. Geen rommel voor jou en minimale hindering van jouw bedrijfsprocessen!

Krimpex trailer