+31 (0)180 523598 info@krimpex.nl

Waterdichte coating

Geen enkele kans voor vocht? Kies dan voor een waterdichte coating van polyuera. De variaties zijn eindeloos. Wat dacht je van de bouw, de voedingsindustrie en de chemie?KRIMPEX Coating Systems is de specialist die jouw objecten vloeistof- en waterdicht maakt. Bij jou op locatie. Kies voor deze waterdichte beschermlaag op onder meer steen, beton, polyester, staal en hout.

Schakel de hulp in van onze vakkundige coaters

Voordelen poluyurea

De belangrijkste voordelen van poluyurea zijn:

Extreem duurzaam

Door zijn hoge trek- en scheursterkte en hoge chemische en thermische resistentie is polyurea zeer duurzaam. De lange levensduur en algehele bestendigheid maken het op de lange termijn een zeer interessante en concurrerende keuze. Bovendien is polyurea minder belastend voor het milieu dan alternatieven als bitumen en polyester. En polyurea verlengt de levensduur van andere materialen.

Onderhoudsarm

De combinatie van de eigenschappen maakt van polyurea een uitgesproken onderhoudsarme oplossing voor het conserveren en beschermen van allerhande oppervlaktes. Tel hier de duurzaamheid bij op en je begrijpt dat polyurea de koning der coatings is!

Hufterproof

Een combinatie van de eigenschappen op deze pagina maakt dat poyurea een hufterproof coating is, die objecten beter bestand maakt tegen vandalisme.

Snelle verwerking

Los van de gekozen primer en topcoat is hotspray coating in één laag effectief. Afhankelijk van de situatie, kunnen we polyurea dus al in één dag aanbrengen. Vaak is de ondergrond na het aanbrengen van de hotspray coating direct weer begaanbaar/belastbaar.

Schok- en slagvast

De elasticiteit van polyurea maakt dat de coating stand houdt bij haast elke belasting, waaronder schudden, schokken en slaan.

Taai elastisch en met hoge scheur- en treksterkte

De elastische eigenschappen van polyurea zijn instelbaar tot wel 600%. De coating scheurt niet snel en is ook zeer resistent tegen prikken, krassen en doorboren.

Naadloos en scheuroverbruggend

Polyurea levert een gladde en naadloze afwerking op, die afhankelijk van de ingestelde elasticiteit zelfs grotere scheuren kan overbruggen. Ook naden en kieren spuiten we mee. Deze kunnen blijven werken zonder dat de coating kapot gaat.

Geluidsisolerend

Polyurea vermindert de doorgifte van geluid en trillingen via wanden en vloeren.

Uitstekende thermische weerstand

Polyurea is bestand tegen zowel hoge als zeer lage temperaturen. Hierdoor is het toepasbaar tot ver onder het vriespunt (-45 graden Celsius), zoals in koel- en vriescellen. Ook bij 200 graden Celsius houdt de coating goed stand (6-uurstest).

Waterbestendig en vloeistofdicht

Polyurea coatings zijn haast ondoordringbaar en bestand tegen alle soorten (chemische) vloeistoffen. Hiermee vormen ze een krachtige en duurzame bescherming tegen corrosie, ook onder water. We kunnen de coating bovendien aanbrengen in vochtige omstandigheden.

Oplosmiddelvrij en nagenoeg geurloos

Polyurea is oplosmiddelvrij en nagenoeg geurloos. Dit maakt het een milieuvriendelijke en veilige stof, die zelfs probleemloos in contact kan worden gebracht met drinkwater (certificaat afgegeven).

Hoge chemische resistentie

Polyurea kan goed tegen allerlei soorten chemicaliën gebruikt worden en fungeert dus als een goede bescherming in bijvoorbeeld industriële opvangbakken.

In verschillende dikten toepasbaar

Bij lichte belasting, zoals op meubels,volstaat een dunne, strakke laag polyurea. Bij intensieve belasting (zoals in een silo of laadbak) brengen we juist een dikkere laag polyurea aan.

Leverbaar in alle kleuren

Hotspray coating is leverbaar in vrijwel alle kleuren. Omdat de meeste polyurea’s verkleuren onder invloed van UV en omdat de kleur meestal bij benadering is, zetten we in veel gevallen een topcoat over de polyurea heen (verfsysteem). Dit zorgt dat de kleur exact correct is en dat dit ook onder invloed van UV zo blijft.

Drinkwatercertificaat

Polyurea heeft een drinkwatercertificaat. Dit wil zeggen dat we ruimtes of tanks waar drinkwater bewaard wordt, met polyurea kunnen behandelen zonder dat dit nadelige invloed heeft op de kwaliteit van het drinkwater. De tank of opslag zelf wordt hier vloeistofdicht van, met een betere levensduur.

Prijsindicatie polyurea

Een van de vragen die wij het meest krijgen betreft de prijs van polyurea, bij voorkeur per m2. Hoe graag we ook willen, zo makkelijk is die niet te geven.

Een snelle beller geeft je direct een indicatie en je zit nergens aan vast. Vraag naar onze Niels, die doet het uit zijn hoofd!

Contactgegevens

Krimpex Coating Systems
Tel: +31 (0)180523598
E-mail: info@krimpex.nl

Van Utrechtweg 49
2921 LN Krimpen aan den IJssel
The Netherlands